+40.740.236.582 |Servicii oferite in judetele Iasi si Vaslui

Medicina muncii Iasi


Punem pret pe promptitudine si calitate, de aceea oferim servicii specializate de medicina muncii in judetul Iasi, pentru toate domeniile de activitate. Suntem alaturi de toti partenerii care doresc sa evalueze starea de sanatate a angajatilor dar si de cei ce doresc prin masurile luate sa contribuie la bunastarea angajatilor.

Medicina muncii este acea ramura care are ca scopuri principale, conform OMS si OIM, protectia angajatilor impotriva factorilor care ar afecta starea de sanatate prin desfasurarea activitatilor profesionale. Totodata, prin serviciile de medicina muncii Iasi, pe care le furnizam, evaluam starea se sanatate a viitorilor angajati, dar si a celor care se gasesc antrenati in relatii de munca contractuale in cadrul companiei.

Sarcina noastra nu se rezuma la operatiunile de evaluare. Pentru a avea siguranta ca angajatii si colaboratorii dumneavoastra se bucura de o sanatate optima pe durata derularii contractului, asiguram si examene medicale in urma carora sunt atestate adaptabilitatea la conditiile de munca.

Importanta evaluarilor de Medicina Muncii Iasi

Serviciile de medicina muncii pe care le oferim angajatorilor care dezvolta activitati economice, agricole, industriale sau de alta natura in judetul Iasi nu sunt realizate doar pentru a puncta obligatiile si reglementarile impuse de legislatia muncii in vigoare, ci sunt si o modalitate care contribuie la cresterea productivitatii. Principalele beneficii pe care le dobanditi sunt:

 • scaderea numarului accidentelor de munca;
 • cresterea randamentului datorita monitorizarii constante a starii de sanatate a angajatilor;
 • consolidarea relatiilor cu angajatii si colaboratorii;
 • imbunatatirea notorietatii si a reputatiei datorita masurilor luate;
 • scaderea platilor si remuneratiilor acordate angajatilor care sufera din pricina bolilor profesionale, datorita preventiei si a descoperirii la timp a afectiunilor ce pot afecta starea de sanatate;
 • informarea corecta a angajatilor cu privire la masurile de protectie a muncii si a bolilor specifice fiecarei profesii.

Servicii de Medicina Muncii Iasi

Punem la dispozitie o gama foarte variata de tipuri de servicii, de la evaluare initiala de angajare si evaluare periodica a starii de sanatate a angajatilor la eliberare de avize si fise necesare incheierii contractelor de munca. Efectuam operatiunile de analiza, evaluare si control la sediul firmei sau in cadrul clinicii cu echipamente specializate performante.

Oferim servicii de medicina muncii autorizare in tot judetul Iasi si asiguram operatiuni de:

 • examen medical la angajare, specific fiecarui domeniu de de activitate;
 • examen medical de adaptare, in cadrul caruia  sunt stabilite aptitudinile de munca;
 • control medical periodic, pentru toti angajatii in cadrul carora se reevalueaza starea de sanatate a personalului;
 • examen medical de reluare a activitatii, ce se impune prin lege dupa o intrerupere de a muncii din motive medicale pentru o perioada mai mare de 90 de zile;
 • informarea angajatilor cu privire la importanta mentinerii in stare optima a sanatatii;
 • intocmirea dosarului medical si eliberarea fisei de aptitudine pentru fiecare angajat evaluat;
 • consiliere cu privire la buna adaptare in munca si identificarea grupelor de risc (femei gravide, mama in perioade de alaptare, adolescenti, persoane in varsta, persoane cu handicap);
 • identificarea riscurilor profesionale si comunicarea acestora persoanelor  implicate in procesul muncii (angajator, angajat);
 • constatare si luare in evidenta a persoanelor aflate in concediu medical, intocmind baze de date, rapoarte si avize catre DSP, in conformitate cu metodologia impusa de lege;
 • asiguram comunicarea cu medicii de familie a angajatilor si furnizam acestora informatii cu privire la starea de sanatate a pacientilor, plus recomandarile aferente;
 • participam activ la sedintele initiate de Comitetul de Sanatate si Securitate in munca.

Sanatatea Muncii Iasi  – mentiuni

Toate serviciile furnizate prin intermediul nostru sunt de inalta calitate, in conformitate cu prevederile legale. Medicul care asigura aceste servicii este pregatit, conform art. 1 si 2 din Legea 418/2004, prin rezidentiat si program complet de specialitate impus de Ministerul Sanatatii si Colegiul Medicilor din Romania.

Preocuparea pentru sanatatea angajatilor si a partenerilor nu trebuie perceputa ca o obligatie pentru a va incadra in normele impuse de legislatia muncii din Romania, ci ca modalitate de a creste productivitatea, de a spori randamentul si bunastarea angajatilor.

Evaluarile angajatilor si informarile temeinice legate de riscurile la care sunt supusi oamenii, indiferent de domeniile de activitate, au ca urmare diminuarea accidentelor de munca si a  deceselor survenite in urma bolilor profesionale.